Ułatwienia dostępu

„Śniadanie na Pałukach” w ramach cyklicznych zajęć edukacji regionalnej okazało się ważną i smaczną przygodą dla naszych uczniów. Najmłodsi, którzy najpierw poznali regionalne potrawy, a później przygotowali te najbardziej znane sami nie mogli wyjść z podziwu jakie to proste ismaczne. Dzieci postanowiły wykorzystać swoją wiedzę i zaprosić do tej kulinarnej przygody sąsiadujące klasy. Wszyscy byli zaskoczeni, kiedy na talerzach ukazały się pyry z gzikiem czy pajda chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym. Autorzy potraw krótko o nich opowiedzieli i zachęcali do samodzielnego ich przygotowania w domach.

Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach
Śniadanie na Pałukach